dilluns, 23 d’abril del 2012

Va de cine I : "La pesca del salmó al Iemen" de Lasse Hallström

Tràiler de la pel·lícula en espanyol


“La pesca del Salmó al Iemem” és una història d’amor amb tocs dramàtics, dirigida per Lasse Hallström, el director de la magnífica “Chocolat”, amb un guió de Simon Beaufoy basat en la novel·la de Paul Torday.

La pel·lícula, està protagonitzada per Kristin Scott Thomas, Ewan McGregor i Emily Blunt. La veritat és que el repartiment és un dels èxits del film.

El doctor Alfred Jones, treballa en el Centre Nacional del Foment de la Piscicultura, on realitza investigacions sobre la reproducció dels mol·luscs. El xeic iemenita, Mohamed Ben Zaidi Bani Tihama, s'interessa per la introducció de l'art de la pesca amb mosca a les muntanyes del nord de Iemen. Inicialment, el doctor, rebutja l'oferta, però un assessor del primer ministre britànic, li obliga a aceptar-la amb la finalitat de millorar la imatge del país al món àrab.
El doctor Jones es veu obligat a col·laborar amb una jove i atractiva representant del xeic i llançar-se a una aventura amb un final digne de la millor novel·la d'intriga.

El film, gaudeix de bons moments al principi, però, té escenes acaramelades que ens recorden les pel·lícules americanes de final dolç. Un dels grans problemes de la pel·lícula, és que Hallström vol abarcar masses gèneres que finalment es perd. Que consti que no ho dic com una cosa negativa, senzillament, ho constato per aquells qui es pensin que es trobaran amb una pel·lícula anglesa de caire anglès. Precisament, no en seria el cas.
No m’agrada massa posar notes a les pel·lícules, però, després de molta crítica, de valoració de les parts més bones amb aquelles no tan aconseguides, li posaria un 5.   

La producció de BBC Films i Lionsgate, es va estrenar divendres, i ja la podreu trobar a la cartellera.

Pels indecisos : www.fishingintheyemen.com


Emily Blunt i Ewan McGregor en una escena del film


Que sigueu molt feliços,

Bernat de Ciurana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada