dissabte, 19 de gener del 2013

Del balcó de casa : Els excel·lents "Blaumut", brillen amb el seu primer llarga durada, "El turista"



"Pa amb oli i sal", el seu primer èxit

Manel. Mishima. Anna Roig&L'ombre de Ton Chien. I ara, "Blaumut". 

M'encanta saber que la música en català viu un moment fantàstic, malgrat els temps tan difícils que estem vivint. En l'actualitat, crec que dir allò, tan típic, (d'altra banda) a casa nostra, de que amb català ja no hi ha cap grup que m'agrada, és rotundament fals perquè hi ha una gran varietat d'estils a tenir en compte. 

"Pa amb oli i sal"...entre d'altres espais, ha estat sonant molt al Camp Nou, a les mitges parts dels partits del Barça.  

Blaumut és una formació integrada per Oriol Aymat, Xavi de la Iglesia, Vassil Lambrinov i Manel Pedrós.
Lletres plenes d'imatges, els arranjaments d'instruments clàssics de corda, i el so de diverses andròmines formen l’atmosfera de les seves cançons. 

Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia varen coincidir cap a l’any 2003. Des d’aquell moment comencen a fer col·laboracions musicals en forma de gravacions casolanes, provant i experimentant amb diverses sonoritats.
L’any 2009 són convidats a tocar en un petit local de Barcelona amb altres músics, i per l’ocasió compten amb el txelista Oriol Aymat, amb qui decideixen preparar/arranjar uns quants temes. La bona resposta per part del públic en aquesta i posteriors actuacions, cap a un gairebé improvisat trio, planteja la possibilitat de donar continuïtat a la formació per al directe de manera estable, sense perdre de vista la seva vessant més curiosa i creativa. 
Tot i això, calia unes gotes de ciència i botons... Manel Pedrós, és l’última i més recent incorporació, i amb qui es tanca el cercle. 

L’any 2011 firmen contracte discogràfic amb Picap, i el setembre del 2012 publiquen el seu primer àlbum que porta per títol “El Turista”.

Les quatre personalitats que conformen Blaumut són tan diferents com els seus orígens musicals però amb un sentit en comú. De la clàssica més acadèmica, a la música intuïtiva. De la part racional, a la més visceral...

Blaumut-"El turista" (Picap, 2012)


Track List :

1- Bicicletes
2- Only you (i el teu xampú)
3- El llimoner
4- Les 7 i quart
5- Islàndia
6- 100ºC
7- El turista
8- Massa tard
9- Esquimals
10- Pa amb oli i sal
11- Paisatge núm.8
12- Octubre

Gaudiu-lo. Més informació a www.blaumut.com 

Fins aviat, amics.