dimarts, 8 de maig del 2012

Res és per sempre...


Verd poma, és el color dels nous taxis de NYC




Nova York, que entre d’altres coses, és famosa pels seus taxis grocs, a partir del proper mes de juliol, afegirà el color "verd poma" als nous taxis.
La ciutat oferirà noves llicències a qualsevol dels seus quatre dels seus municipis, tal i com va informar la comissió municipal de taxis i limusines.

Amb aquest color, “la Gran Poma”, identificarà els "taxis sense medalló" que avui són negres, i no disposen de taxímetre, i el servei dels quals s'hi accedeix prèvia trucada telefònica amb un preu pactat, i únicament, recullen passatgers als barris del nord de Manhattan.

La flota d'aquests nous taxis "verd poma", la completaran 18.000 vehicles, segons es pot veure a la pàgina web de l'alcaldia novaiorquesa, i donarà servei als barris de : Brooklyn, Queens, El Bronx, Staten Island i el nord de Manhattan.

A partir del mes de juny, ja n’estaran disponibles les primeres 6.000 llicències per a aquest servei de taxis. Els futurs taxistes, podran recollir als passatgers al carrer, alguna cosa que encara que fins ara era il·legal, també n’era una pràctica usual.

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, va assenyalar que aquest nou servei proporcionarà un transport més segur i molt més còmode als passatgers de fora de l'àrea de Manhattan, i a un preu més econòmic del que fins ara acostumaven a pagar-ne els usuaris d’aquests serveis. Esperem que a partir d’ara, utilitzin el taxi pels seus desplaçaments.

La comissió municipal per a taxis i limusines, va assenyalar que els taxis verd poma donaran servei als set milions de novaiorquesos que viuen fora de l'àrea de Manhattan.

Amb aquesta mesura, propasada per Bloomberg l’any passat, la ciutat intentarà solucionar el problema que hi havia pels elevats preus d'aquest servei de transport pels residents que no són de Manhattan.

Com veieu els temps canvien, i el color dels taxis de Nova York, també.


Que sigueu molt feliços,

Bernat de Ciurana