dimecres, 12 de desembre del 2012

De viatge I : "El Weihnachtsmärkte, el mercat de Nadal de Viena"


El "Weihnachtsmärkte", el mercat de Nadal de Viena


Arriba el Nadal. Les ciutats s’engalanen. La fred arriba al cos. L’arbre de Nadal s’instal·la a casa. El tió li fa de guardaespatlles.
I a la capital austríaca, un any més, si realitza el mercat tradicional del Christkindlmarkt. Les parades hi fan parada i fonda entre el 17.11-24.12.2012.

A la Rathausplatz de Viena, la plaça de l'Ajuntament, s'instal·la el Mercat "Christkindlmarkt", i durant les Festes, la converteix en un lloc autèntic i màgic d'Advent.
Dins del propi Ajuntament, a la planta baixa, si pot trobar un apartat dedicat als nens, on s'hi entretenen, entre uns altres, cuinant pastes de Nadal o fent espelmes de Nadal.
A l’ajuntament, a partir del 30.11 fins al 23.12, els divendres, dissabtes i diumenges de 15:30 a 19:30 h, i el 24.12 fins a les 16:30 h, es pot gaudir d’unes audicions de nadales gratuïtes, cantades per cors internacionals. 

Aquests dies de Nadal a Viena, també es pot gaudir d’un autèntic regal de Nadal, i és que entre el 30.11 i el 23.12, a la plaça de l’ajuntament, davant de l'arbre de Nadal, de 20:00 a 20:30 hores, es pot disfrutar d’un concert de trompetes.     

De mitjans de novembre fins a Nadal, les places més belles de Viena, es converteixen en encantadors mercats de Nadal. L'aroma de la reposteria típica d'aquestes dates i del “ponche” calent, desperta l'esperit nadalenc.

Amb la màgia de l'Advent vienès, la Rathausplatz es convertirà en un lluminós país de fades. Les prop de 150 paradetes, ofereixen regals nadalencs, objectes per adornar l'arbre, dolços i begudes calentes. Els arbres del Rathauspark es decoren de forma festiva, i brillen enmig d'un mar de llums. A la mateixa plaça, es realitzen diverses activitats pensades pel públic infantil.  

No molt lluny d'aquí, es troba el Weihnachsdorf de Maria-Theresien-Platz, entre els museus d'història de l'art i d'història natural. Durant l’Advent, el voltant de 60 paradetes s'aixequen aquí oferint artesania tradicional e idees originals per regalar. També el romàntic Weihnachtsdorf a l’Alt AKH, és un dels punts de trobada preferits pel públic mé jove els dies previs al Nadal.

Mary's XMas Dream in Vienna 

El mercat Altwiener Christkindlmarkt, a la plaça Freyung, a l’altstadt, el casc antic de la ciutat, està compromès amb la tradició. L’any 1772, va tenir lloc el mercat "Christkindlmarkt"; avui encara vigent, i s’hi poden comprar treballs artesanals, elements decoratius de vidre, pessebres tradicionals o ceràmica.
A partir de les quatre de la tarda, a la plaça, hi sona música festiva d’Advent. Una mica més endavant, al Mercat d’Advent, AmHof, es poden comprar productes artesans d’alta qualitat.

El mercat cultural i nadalenc d’Ehrenhof, davant del Palau de Schönbrunn, ofereix un ambient romàntic amb el palau imperial com a teló de fons.
Després del Nadal, el palau, es transforma en un mercat d'Any Nou. Aquest mercat, és molt animat i s’hi mostra artesania tradicional, decoració nadalenca feta manualment i un ampli programa infantil, incloent un taller nadalenc.
El mercat d’Advent, davant del Palau Belvedere, també es desenvolupa dins d'un ambient imperial.

De forma tranquil·la i afable, també podeu disfrutar del mercat nadalenc alternatiu de la Karlsplatz.
Entre els nombrosos objectes d'artesania, de ben segur, hi trobareu algun regal nadalenc per a la vostra parella.
El mercat nadalenc d’Spittelberg, instal·lat en petits carrerons idíl·lics de Viena, també s’hi pot trobar moltes coses interessants.

El mercat d'hivern de la Riesenradplatz, és especialment interessant, perquè és ric en esdeveniments culturals : concerts, activitats pels més petits, cantades de nadales, i paradetes típiques. 
Fins al 6 de gener, podreu gaudir de la ciutat de Viena en plena efervescència. Carrers engalanats. Llums de colors. Arbres de Nadal. Parelles d’enamorats vivint la seva història d’amor. Nens corrent amunt i avall. Un cafè a l’Hotel Sacher. Sense oblidar el famós Concert d’Any Nou.

Que tingueu un Bon Nadal, un bon Any i tot allò que desitgeu.   







Els horaris del “Weihnachtsmärkte”, el famosíssim mercat de Nadal de Viena :

Obertura: tots els dies
De diumenge a dijous : 10:00 a 21:30 hores
Divendres i dissabtes: 10:00 a 22:00 hores
24. desembre: 10:00 a 17:00 hores
Més informació : www.christkindlmarkt.at

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada